9 cele mai CUTREMURĂTOARE tragedii de pe platourile de filmare din toate timpurile...


Spectatorului obișnuit îi pare că crearea filmului - este un proces foarte interesant și incitant. Dar puțini știu că, în succesul răsunător al unui sau altuia film stă, nu doar munca grea a actorilor și cascadorilor, dar și tragedii umane.

1. The Expendables 2 - Eroi de Sacrificiu 2

În timpul filmărilor un cascador a murit, iar altul a ajuns în stare critică, după ce, ceva a mers prost în scena cu barca de cauciuc care explodează. Au fost nevoie de cinci ore pentru a-l readuce pe supraviețuitor în stare stabilă.


2. Now You See Me – Jaful perfect

În timpul filmărilor episodului de evadare a lui Henley Reeves din camera de apă, actrița Isla Fisher a fost la un pas de a se înneca la modul serios. Lanțul de cătușe care erau pe actriță s-au blocat și ea a stat aproximativ 3 minute sub apă în încercarea de a se elibera de cătușe.


3. Harry Potter and the Deathly Hallows. Part 1 - Harry Potter și Talismanele Morții. Partea 1

Cascadorul lui Daniel Radcliffe, David Holmes pe platurile de filmare și-a accidentat gâtul și a rămas paralizat. În vârstă de 25 de ani cascadorul a participat în scena de zbor a eroilor și sa prăbușit în perete, lăsându-l parțial paralizat în fost partea de sus a corpului.


4. The Hangover Part II – Marea Mahmureala 2

Cascadorul Scott McLean a primit un traumatism cranian și alte leziuni în timpul filmărilor unui episod în care două mașini se ciocnesc. În timpul executării trucului MacLean și-a scos capul pe fereastră când mașina sa ciocnit de o altă mașină. Ca urmare, el a intentat un proces împotriva companiei Warner Bros și a cerut despăgubiri pentru prejudiciul cauzat sănătății sale.


5. The Dark Knight – Cavalerul negru

Operatorul Conway Wickliffe și-a pierdul viața, atunci când în timpul filmării unui truc, mașina în care se afla nu a intrat în cotitură și s-a izbit violent de un copac.


6. The Crow - Corbul

O eroare fatală în timpul filmărilor ce a provocat moartea accidentală a fiului celebrului actor Bruce Lee, Brandon Lee a șocat întregul Hollywood. În timpul filmărilor din arma falsă a zburat capacul și a lovit actorul în direct în stomac. Brandon Lee a murit din cauza unei hemoragii care nu a putut fi oprită la timp.


7. xXx - Triplu X

Cascadorul lui Vin Diesel, Garry O'Connor juca o scenă în care trebuia să aterizeze cu parapanta pe un vapor, cu o viteză amețitoare. Cu toate acestea, cascadorul nu a calculat traiectoria, sa prăbușit într-un pod și a murit din cauza unei lovituri puternice. Producătorii filmului de acțiune au păstrat scena în film (cu excepția morții cascadorului), pentru a aduce un omagiu ultimei lucrări a lui O'Connor.


8. Top Gun

Pilotul cascador Art Scholl, în timpul filmărilor blockbuster -ului "Top Gun" a pierdut controlul aeronavei cu care efectua cascadorii și a căzut în Oceanul Pacific. Echipa de salvare așa și nu a găsit corpul cascadorului și nici avionul.


9. Twilight zone - Zona crepusculară

În timpul filmărilor unei scene de luptă din Vietnam, pilotul elicopterului a pierdut controlul aparatului de zbor și s-a prăbușit la pământ, omorând încă trei actori - Vic Morrow, Mu-Sa Ding Li în vârstă de 7 ani și  Renee Shin-Yi de 6 ani. Bărbatul și unul dintre copii au fost decapitați de elicea elicopterului. Regizorul filmului John Landis a fost judecat, dar judecătorul, după ce a vizualizat imaginile tragediei, a constatat nevinovăția regizorului.


Comments