Un imigrant din Africa cere străinilor să-i traducă comentariile rasiste la adresa sa. Reacțiile oamenilor sunt INCREDIBILE...


Ca parte a unui "experiment social" din Lituania, un imigrant african cere localnicilor să-i traducă comentariile rasiste venite pe Facebook la adresa lui.

În filmuleț apare un bărbat de origine africană stând pe o canapea cu un iPad. Unul câte unul, lituanienii sunt invitați în cameră, ei gândindu-se că sunt acolo pentru un casting.

În timp ce perechea așteaptă, bărbatul pretinde că sa mutat recent în țară și solicită fiecarui participant să-i traducă unele comentarii de pe Facebook ce sunt în limba engleză. Pe măsură ce citesc în liniște comentariile de pe iPad lui, participanții sunt vizibil supărați și indignați cu privire la ceea ce văd.

"Eu nu îți voi traduce ce scrie. E foarte umilitor", a spus o femeie.

Un alt om pur și simplu refuză spunând: "Nu vreau să-ți traduc, nu există informații utile pentru tine."

Alții, la insistența bărbatului, încearcă să parafrazeze comentariile rasiste de pe Facebook, cerându-și scuze că nu le-ar înțelege. Comentariile de pe Facebook se referă la el ca fiind o "maimuță" și un "sclav", și spunându-i să "se întoarcă în Africa".

Experimentul social a fost produs de către Centrul Lituanian pentru Drepturile Omului pentru combaterea rasismului și a întreptat vizitatorii către un site care ar putea contribui la reducerea discriminării.


Comments